حرف تازه. ۵ آذر ۱۴۰۱. بایگانیشده از اصلی در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۲. دریافتشده در ۳ دسامبر ۲۰۲۲.
گاهی، مصرف عسل بهعنوان درمانی برای آلرژیهای فصلی پیشنهاد میشود، اما شواهد علمی برای حمایت از این ادعا کافی و معتبر نیست.
همچنین گوارش غذا در کودکان تغذیه شده با عسل آسانتر صورت میگیرد و کمتر به اسهال و استفراغ دچار میشوند.
عسل یک درمان عامیانه و خانگی برای سوختگی و سایر آسیبهای پوستی است. شواهد اولیه نشان میدهد که عسل به بهبود سوختگیهای جزئی ۴ تا ۵ روز سریعتر از سایر پانسمانها کمک میکند، و شواهدی نشان میدهد که عفونتهای پس از عمل که با عسل درمان میشوند، سریعتر و با عوارض جانبی کمتری نسبت به ضدعفونیکننده و گاز پانسمان بهبود مییابند.
همچنین، عسل بهترین نتایج را در صورت مصرف در وضعیت طبیعی و بدون پردازش های شدید نشان می دهد.
[۴۴][۴۵][۴۶][۴۷] با توجه به تکثیر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک در چند دهه اخیر، علاقه مجددی به پژوهش در مورد ویژگیهای ضد باکتریایی عسل افزایش یافتهاست.[۴۸] اجزای یافتشده عسل در پژوهشهای اولیه برای استفاده بالقوه بهعنوان آنتیبیوتیک، شامل متیلگلیوکسال، هیدروژن پراکسید و رویالیسین (یا دفنسین-۱) است.[۴۹][۵۰]
عسل دارای خواص ضد باکتریایی قدرتمندی است که به دلیل وجود مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، مواد ضد میکروبی و ویتامین ها در ترکیبات خود، به سلامتی انسان ها کمک می کند:
مواد ضد میکروبی: عسل دارای موادی همچون پروتئین ها، پپتیدها و آنتی اکسیدان های خاصی است که به عنوان مواد ضد میکروبی عمل می کنند.
یونانیان باستان تصور میکردند که خدایان چون خوراک بهشتی میخوردند، فناناپذیر و ابدی گشتهاند.
۱. یکی از ساده ترین شیوههای استفاده از عسل برای عفونت لثه این است که بعد از شستن دهان (مسواک زدن دندان ها) عسل را با انگشت خود به آرامی بر روی محل التهاب مالیده و آن را ماساژ دهید و این کار را سه بار در روز تکرار کنید. این کار به هیچ وجه باعث پوسیدگی دندانها نمیشود.
عسل از دورانهای قدیم مورد توجه و استفادهی انسانها بوده است و از آن به عنوان یک مادهی غذایی مهم و تنها منبع قند (کربوهیدراتشان)، استفاده میکردهاند.
مقابله با باکتری های مقاوم به دارو: عسل می تواند در مقابله با باکتری های مقاوم به دارو (معمولاً باکتری های گرم منفی) مؤثر باشد.
همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم خواص برشمرده شده برای عسل طبیعی در منابع مختلف آنقدر زیاد است که گاهی یک کتاب کامل را به آن اختصاص دادهاند.
آژانس website نظارتی داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا توصیه میکند از دادن داروهای داروهای بدون نسخه سرفه و سرماخوردگی به کودکان زیر شش سال خودداری شود و پیشنهاد میکند "داروی خانگی حاوی عسل و لیمو احتمالاً به همان اندازه مفید و بیخطرتر است. این آژانس همچنین هشدار میدهد که بهدلیل خطر ابتلا به بوتولیسم، نباید عسل به نوزاد داده شود.